Landskab & Byrum, Strategi & brugerprocessor

Stubbekøbing Områdefornyelse – Anlægget

Fornyelse af Stubbekøbing Anlæg

Projektet i Stubbekøbing Anlæg er en del af Områdefornyelsesindsatsen i Stubbekøbing. Samlet set har områdefornyelsesindsatsen til formål at styrke byens potentialer indenfor bosætning, turisme og erhverv.

ETN Arkitekter har medvirket til at realiserer 4 delprojekter indenfor rammerne af områdefornyelsen; Havnepladsen, Vandkantsbroen, Aktivitetsloopet på Stubbekøbing gl. Stadion samt dette projekt i Anlægget.  Projekterne er realiseret i forskellige tempi, og ETN Arkitekter har været behjælpelig med bruggerinddragelse og projektudvikling undervejs.

Projektet i Anlægget indeholder dels etableringen af i 100 meter bænken, som er et træboardwalk, der snor sig gennem byens  smukke historiske anlæg. Og dels fornyelse af den gamle badebro, som er flittigt brug året rundt.

Stubbekøbing Anlæg blev anlagt som et lystanlæg i 1881 på baggrund af et stort folkeligt ønske, hvor over 100 bogere bidrog økonomisk til opkøb af jord samt etablering. Anlægget er fortsat i dag et velbesøgt område for borgerne i byen, og senest i 2020 er 100 meter bænket blevet etableret som et angstrakt møbel og boardwalk, der strækker sig fra ankomsten overfor hallen og ned til vandet, hvor den fanger den nye badebro med opholdsplatforme og bedre adgang til vandet for alle.

Helt i tråd med grundlæggernes ønsker for lystanlægget fremstår området i dag fortsat frodigt og smukt, og danner også i dag ramme om byens fællesskaber. 

Sted: Stubbekøbing Anlæg
Bygherre: Guldborgsund Kommune
Team: ETN Arkitekter - badebro NBC Marine
Ydelse: Totalrådgivning

Fotograf: Niels Vestergaard, film-foto.dk / ETN Arkitekter